Monday, December 1, 2008

audition oiam 3...

pada 29 nov baru2 nih, audition oiam 3 telah berlangsung di tingkat 6 Timesquare, Kuala Lumpur... aku sejak kecik teringin gak nk tau ape prasaan g audition... jd, aku pn g r... mmg ramai r mase 2... aku g kul 8 sbnrnye, tp sbb prasaan malu2, akhrnya aku mula beratur kul 9 (perghhh,sejam aku duk termenung kt bawah).. hehe.. mase nek kul 9, terkezut r....... da rmai giler.... aku pn bt muker slamber r join beratur skali....mcam2 ragam ada.... ada yg umo 16 pn join.... pehhhh.... macam aku ni tua sgt jer... tp xpe.... muke aku yg kiut miut ni btkan org len pn ingat aku ni masih mude...ekekeke


pendaftaran sebenarnye start kul 9... tp kul 9 lebey da pn, xstart2 gak... penat sehh... tp xpe, tggu gak ler...tggu2, da kul 11 cm2 pn xstart2... waaa.... biaq btol ni.... biler nk startnye???? hmm... pas beberapa minit pas2, barulah ada akak2 2 bagi borang pnyertaan soh isi.... pas2 ada gak cameraman duk rakam video n tgkap gmbar.... waaaa, best2... mane nk tau ada rezeki masuk tv nih... heheh... aku tgk makin lame makin ramai org bratur.... sume pn da pnt... ada yg dah duduk bersila je kt situ... almaklumla, da kul 2 lebey xstart2 gak.... xdpt masuk dlam lg, bratur kt luar ag.... penat2... tp perjuangan diteruskan.... da tggu lame ni, xkn tetbe nk balik lak kan? huhuh... dlm kul 3, akhirnye smpai gak giliran aku untuk daftar.... aaaa... best2.... pas daftar, dapat pun masuk dalam dan duduk.... dgr lak diorg terangkan peraturan dan lain2.... what??? diorg cakap cume ada 30 saat untuk perform depan juri... singkatnyer mase... huhu... xpela.... at least try dlu... giliran aku yg ke 400+, so aku smpat g solat dlu.... huhuuh...


dalam kul 6 cam2, akhirnya smpai giliran aku..... aku telah dibahagikan kepada 1 kumpulan... dlam kumpulan tu ada 10 org... rupenya bilik juri 2 kt tempat len.... aku ngan ahli kmpulan dibawa oleh sorg akak ke tmpat juri 2.... sblm kuar smpat gak aku posing jap... hehe


smpai kt bilik 2, aku tgk juri 2 bkn syafinaz ataupun paul moss.... rupenya sorg indian... aku xknl... huhu... tp xpe.... haaaa, ape lagi, mula la audition.... sorg2 kene perform depan ahli kumpulan masing2... waaa... smpai giliran aku, aku pn nyanyi la.... aku nyanyi lagu 'tapi bukan aku-kerispatih' mase 2... mmg aku sndr dpat feel r betapa nervousnya.... sore pn bergetar2.... xdpt nyanyi cam bese.... huhuhu... da abis nyanyi, juri pn komen.... dia kata "sore ok.... fine..." mmmm... pendeknye komen... huhuhu... rupenye dia pun nk cepat..... mmg rmai sgt yg g aritu.... pas abis 10 org nyanyi, kitorg pn kuar.... tggu 5 minit... diorg pn announce sape yg dpt masuk 2nd stage.... aaaaaaaaaaaaaaaaa.... aku xdpt... huhuhh... tp xpe la.... aku mmg da expect da.... sore td pn bergetar2.... huhuhu... ada kawan aku yg baru knl 2 kata dia dapat masuk 2nd stage, tp kalah juga.... xpe, xde rezeki kot... tp papepn secara keseluruhan best r gak.... x dilupakan, aku dapat tnjuk ajar latihan vokal n lelain oleh somebody yg fames... ada r orgnye, xmo citer... katanya aku ada bakat.... waaaa.... best2.... huhuhu.... makin power r pasni... heheh... thun dpn leh try ag... at least da tau ape rasenye audition 2 tahun ni... e2 tujuan aku g audition ni pn coz kalu aku dpat pn, aku xleh join gak (bakal cikgu la katakan :p)... n paling penting, tambah kenalan.... hehehehehe.... till we meet again next year in oiam 4, daaaaa... :)

6 comments:

LoveIsPurple said...

its okay..at least u try..hahahaha..i kind of still disbelief that u went to that audition..well, everyone deserves a chance..right?

sA said...

lalala...sje je nk try...tringin nk tau prasaan g audition...heee :D

sarahmustaffa said...

waa? masuk audition?
xpercaya bakal cikgu masuk..
apa2 pun dh cuba..
asalkan dpt pengalaman kan.
bayangkan kalu paul moss komen pe ea?
hehe..

sA said...

haha...btl2..at least dpt pnglmn...thun dpn cuba lg...da dpt tips cane nk berjaya...haha...paul moss??xtakut pn...lg best dia ada...dia 2 kn honest n straight 2 da point...leh tau ape kelemahan sndr yg sbnr...hehe

sweethOneY said...

hyee
tenx follow blog i

btw, u mmg berani pegi audition tu..hihi..best x?
ramai gile eh, n tgu sgt lamaaaa

sA said...

a'ah best...yup..mmg ramai...berdiri dlm 6jam kot...penat...huuhuh